Cordon bleu din carne de porc marinată

de ionix in Porc, 7 Apr 2010 | 8488 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit dinspre Falticeni, mai exact de la verisoara mea Roxy :p

 

INGREDIENTE

 
  • Circa 750 g muschi de porc
  • 100 g cascaval afumat
  • 100 g bacon
  • Doua oua
  • Pesmet
  • Faina
  • 3 linguri cu Sos de soia
  • ½ lingurita busuioc
  • Pudra de chilli
  • Sare
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu din carne de porc marinată:

 

Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul.

Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare.

Apoi, asezam carnea intr-un bol si peste turnam sosul de soia.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider timp de cel putin 12 ore.

A doua zi pregatim totul. Batem ouale cu putina sare.

Pe un platou asezam faina intr-un colt si-n celalalt colt punem pesmetul.

Cascavalul si baconul le taiem fasii pe lung.

Se iau bucatile de carne, una cate una, si pe marginea fiecarei bucati asezam fasii de cascaval si de bacon.

Rulam bine bucata de carne, astfel incat sa nu iasa vreo bucata de cascaval, si o prindem cu o scobitoare.

Rulourile de carne se dau prin faina, ou si apoi prin pesmet. Se dau bine prin toate cele 3 ingrediente si pe laterale, asta pentru a nu iesi cascavalul cand se topeste.

Se pregateste o tigaie mai inalta in care se pune mult ulei la incins.

In uleiul foarte incins, punem rulourile de carne si lasam la foc mediu.

Cand incep a se rumeni scoatem scobitorile, pentru a se putea praji bine pe toate partile.

Rulourile le scoatem pe servetele.

Se servesc alaturi de legumele primaverii.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din carne de porc marinată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

07.04.2010, 16:24

ce bine arat felicitari super nota 10

ionix 1

07.04.2010, 16:26

uyyy... multumesc fetelor... pusikmea, sotul tau seamana cu al meu

Dana Cristea - pusikmea 1

07.04.2010, 17:31

sa sti k am remarcat asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura din muschiulet de porc